Hvad er kystfiskeri, og hvordan kommer du bedst fra start?

Fiskeri ved kyst- eller kystområdet er anderledes end fiskeri i åbent vand. Fiskebestanden er tættere, og der er færre fiskearter.

Kystfiskeri kan være en god mulighed for dem, der ikke har den store erfaring med fiskeri, fordi det er nemmere at fange fisk, når de er tættere på kystlinjen. Det er også en fantastisk mulighed for folk, der ønsker at fange mere end blot én type fisk.

I denne artikel vil kommer vi ind på hvordan kystfiskeri indebære, hvilke fisk du kan fange og hvad du bør vide, før du begiver dig ud på din første tur.

kystfiskeri

Disse fiskearter kan du fange ved kysten

Kysten er et fantastisk sted at fiske. Her har du nemlig mulighed for at fange flere forskellige fisk. Ved de fleste kyster har du mulighed for at fange havørred, torsk, hornfisk og fladfisk.

Især havørred, torsk og fladfisk er meget populære at fiske efter, da de smager fantastisk og er nemme at tilberede efter fangsten.

Luk

Undertøj med varme – TOP

DKK 1.295,00
Undertrøje i åndbart, svedtransporterende materiale med 15% elastane for maksimal komfort og bevægelsesfrihed. Hold dig varm inderst inde, med tre varmezoner og tre varmeniveauer. Leveres komplet med lader og genopladeligt 2600 mAh batteri. (7.4V) Nyhed: Tilkøb evt. vores nye Ekstra batteri XL 5000 mAh (NB oplades via USB-C) og få ekstra varmetid på 4, 8 eller 12+ timer afhængig af varmeniveau. Undertøjet er syet efter skandinaviske herre-størrelser - mænd skal vælge den størrelse, de normalt bruger. Kvinder skal blot vælge én størrelse mindre, end de plejer.
Luk

Undertøj med varme – BUND

DKK 1.295,00
Bukser i åndbart, svedtransporterende materiale med 15% elastane for maksimal komfort og bevægelsesfrihed. Leveres komplet med lader og genopladeligt 2600 mAh batteri (7.4V). Nyhed: Tilkøb evt. vores nye Ekstra batteri XL 5000 mAh (NB oplades via USB-C) og få ekstra varmetid på 4, 8 eller 12+ timer afhængig af varmeniveau. Hold dig varm inderst inde, med tre varmezoner og tre varmeniveauer. Undertøjet er syet efter skandinaviske herre-størrelser - mænd skal vælge den størrelse, de normalt bruger. Kvinder skal blot vælge én størrelse mindre, end de plejer.
Ekstra batteri
Luk

Ekstra batteri (7,4V) – Tøj – 2600mAh

DKK 395,00
Ekstra batteri 7.4V på 2600 mAh, passer til Nordic Heat varmeundertøj, alle varmeveste, varmesæde og grøn jakke (7.4V). Det nye batteri er med LED-rysteindikator, der viser hvor meget strøm der er tilbage og har indbygget USB-5V, så du let kan oplade din mobiltelefon eller lignende. Husk altid at lade batteriet fuldt op før opbevaring over sommeren!
Tilføj til kurv
Tynde varme handsker
Luk

Tynde handsker med varme

DKK 1.795,00
Glove Liner - tynde, batteriopvarmede handsker, som kan bruges alene eller under eks. et par arbejdshandsker. Varmen sidder langs med fingrene, og du kan let vælge mellem tre varmeniveauer ved hjælp af kontrolknappen. Leveres komplet med genopladelige batterier og oplader.

Disse fiskemetoder kan bruges til kystfiskeri

En af de gode ting ved kystfiskeri er at du har mulighed for at benytte flere forskellige fiskemetoder, her i blandt spinnefiskeri, bombarda, fluefiskeri eller surfcasting

Spinnefiskemetoden er den mest populære og udbredte metode til kystfiskeri. Denne metode indebærer at man bruger en spinner til at fange fiskene nær havkysten. Endegrejet variere dog en del i forhold til hvilke fisk man forsøger at fange. Her kan bruges alt fra blink, jigs eller woblere. Der er ingen “rigtig” måde eller endegrej der skal bruges, det er alt efter hvad man føler for og hvordan fiskene opfører sig på tidspunktet man er ude og fiske. Det er anbefales at skifte lidt i forhold til endegrej eller den metode man benytter for hvis det ikke går efter planen.

Bombarda minder meget om spinnefiskeri. Ved brug af bombarda bruger man typisk et vægtlod med forfang. Denne metode bliver typisk brugt hvis man ikke har endegrej der er tungt nok få linen så langt ud man ønsker. Det du ska være opmærksom på hvis du benytter den metode er at får stoppet linen lige før den rammer vandet, ellers kan du risikere at det hele bliver viklet ind når du trækker linen ind igen.

Fluefiskeri kræver lidt mere teknik og er derfor ikke lige så begyndervenlig som spinnefiskeri eller bombarda. Det kræver nemlig man hiver frem og tilbage i fluestangen, hvilket godt kan kræve lidt øvelse før man helt får styr på teknikken.

Surfcasting kan også være svær at komme i gang med hvis man ikke super god til at få kastet linen lagt ud. Her bliver som regel benyttet en længere fiskestang og en tungere vægt end der bliver gjort ved de andre metoder. Det er nemlig rigtigt vigtigt du kommer langt ud. Denne metode benyttes primært at fiskere der måske ikke har mulighed for at bruge en båd men stadig ønsker at fiske i samme område som man kunne ved at benytte en båd. Så har du svært ved at kaste langt er denne metode ikke noget for dig.

Dette skal du være opmærksom på før du kaster dig ud i kystfiskeri

Det er vigtigt du har et fisketegn for lystfiskeri, som ved alle andre former for fiskeri ved offentlig vand. Har man ikke et fisketegn kan du risikere bøde. Sådan en bøde / afgift koster dig 750,-. Så bliver det hurtigt en god forretning af få købt et fisketegn som kun koster 185,- om året. Der kan dog også købes et fisketegn som gælder en enkelt dag til 40,-. Er man under 18 eller på folkepension behøver man ikke et fisketegn. Du kan lære omkring reglerne her.

Du kan være uheldig at fange fredet fisk som bifangst, her er det vigtigt du får sat de fredet fisk ud i havet igen ud at forsage unødvendigt skade på fisken. Du kan læse mere omkring hvilke fisk der er fredet og på hvilket tidspunkt de er fredet i her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.