Hvad er makrelfiskeri?

Makrelfiskeri er en type fiskeri, der udføres ved hjælp af net, kroge og liner. Det gøres generelt i kystområder, som havnebassiner moler og høfder. Makrel er pelagiske fisk, der findes over hele verden i tropiske og tempererede farvande. De forekommer hovedsageligt på havoverfladen eller lige under det dybere vand som torsk og kuller. Makrel er små, drejeøjede fisk med en højt udviklet lugtesans. De vil dreje til venstre eller højre under flugten, som om de leder efter mad på begge sider. De kan skride over overfladen med høj hastighed og bevæge sig fra side til side.

Hvad er en makrel?

En makrel er en pelagisk fisk, der findes over hele verden i tropiske og tempererede farvande. De forekommer hovedsageligt på havoverfladen eller lige under det dybere vand som torsk og kuller. Makrel er små, drejeøjede fisk med en højt udviklet lugtesans. De vil dreje til venstre eller højre under flugten, som om de leder efter mad på begge sider. De kan skride over overfladen med høj hastighed, bevæge sig fra side til side.

Makrel er en af de sundeste fisk der findes, da den indeholder en masse omega-3 fedtsyrer og protein, samtidig med at den indeholder meget mindre kviksølv end andre fisk. For blot at nævne nogle få ting er makrel en fremragende kilde til: Sunde fedtstoffer, Vitamin B12, Omega 3 fedtsyrer (EPA, DHA) Selen Jod/havvandsfedtsyrekompleks.

Tynde handsker med varme

kr. 1.895,00
NY 2024 model på lager, kan bestilles nu  Glove Liner - tynde, batteriopvarmede handsker, som kan bruges alene eller under eks. et par arbejdshandsker. Varmen sidder langs med fingrene, og du kan let vælge mellem tre varmeniveauer ved hjælp af kontrolknappen. Leveres komplet med genopladelige batterier og oplader.

Ekstra batteri (7,4V) – Tøj – 2600mAh

kr. 395,00
Ekstra batteri 7.4V på 2600 mAh, passer til Nordic Heat varmeundertøj, alle varmeveste, varmesæde og grøn jakke (7.4V). Det nye batteri er med LED-rysteindikator, der viser hvor meget strøm der er tilbage og har indbygget USB-5V, så du let kan oplade din mobiltelefon eller lignende. Husk altid at lade batteriet fuldt op før opbevaring over sommeren!

Håndvarmer med powerbank – 5000mAh – inkl. tilbehør

kr. 495,00
Få varmen tilbage i de kolde fingre med en håndvarmer - to temperatur indstillinger hhv. 42° el. 49°. Den kan samtidig fungere som strømkilde til vores varmesåler og som powerbank til alt dit elektroniske USB/5V udstyr. Leveres klar til brug med en 220V 2A USB lader og et 3-i-1 multi USB ladekabel (passer til alle telefoner og tablets m.v). Vælg her mellem to farver:

Kraftige handsker med varme – Ny model!

kr. 1.995,00
Tactical Liner - en suveræn vinterhandske til eks. cykling, scooter, gåture, hundeluftning eller skiløb. Disse Tactical Liner handsker giver dig maksimal ydeevne ved at holde hænderne varme og komfortable. 3 varmeindstillinger - op til 7 timers varme. Leveres komplet med genopladelige batterier og oplader. 100% vind- og vandafvisende - Ruskindslæder i slid/håndfladen, skyr vand og kulde effektivt.

Sådan fanger du en makrel

Der finde forskellige fiskemetoder til at fange markeller, såsom trolling, jigging og bundfiskeri.

Trolling: Trolling er en metode, der involverer at trække et lokkemiddel eller agn bagved en båd ved lav hastighed (normalt mindre end 2 knob). Ideen bag denne metode er at efterligne byttearters naturlige bevægelser og tiltrække makrel med deres lugtesans.

Bundfiskeri: Bundfiskeri er en anden måde at fange makrel på ved at kaste din line i vandet fra kysten eller fra siden af en båd, der er forankret på bunden. Tanken bag dette er at fange fisken i vandsøjlen, hvor den vil svømme rundt med din line hængende ud af munden.

Jigging: Jigging er en metode af fiskeri, hvor en lokker kastes ud og får lov at falde ned på havets bund uden at blive hentet op, for derefter at trække langsomt i den. Fiskelokket består typisk af et tungt blyhoved fastgjort til en krog med gummi, fjer eller andre materialer limet til.

Fiskegrej

Makrelfiskeri er meget nemmere, end du tror. Du behøver ikke købe noget dyrt eller specielt for at tage ud og fiske efter dem. Alt du behøver er en stang, line, synke og noget madding.

Længden af fiskestagen afhænger af hvor fra du fisker. Er det fra kyst anbefales en længere stang på 9-10 fod men fisker du fra båd kan du nøjes med en kortere stang. Der anbefales et fiskehjul mellem i størrelsen mellem 2000-4000. Fletlinen burde være mellem 0,18 til 0,25 og en kastevægt på 20 til 80 gram.

Hvornår på året fisker du Makrel?

Fiskeri efter makrel er bedst i sommermånederne. Dette skyldes, at makrel er mest udbredt i sommermånederne, og de er mere tilbøjelige til at blive fundet nær vandoverfladen. Om vinteren har makrel en tendens til at blive på dybere vand og fanges ikke så let. Makrelsæsonen varer i cirka seks måneder. Den starter i forsommeren og går helt ind i efteråret. Selvom makrellen typisk er nær kysten om hele sommeren, er der klart forskellige tidspunkter i løbet af dagen, som fungerer bedre til at fange dem. Tidligt om morgenen eller sendt om aftenen er som regel det bedste tidspunkt at fange mange makreller. Det er dog stadig muligt at fange midt på dagen.

Hvor kan man fiske efter Makrel?

Der er mange steder, hvor man kan fiske makrel. Nogle gør det på kysten, andre nær en mole eller på en båd. Uanset hvilken type fiskeri du kan lide, er der altid et sted at fiske efter denne slags fisk.

Makrelfiskeri fra båd

Makrelfiskeri fra både foregår typisk ved brug af liner med agnede kroge. Fiskeri efter makrel fra en båd anbefales, da dette vil lade dig dække et større område end hvis man står ved kysten. Makreller flytter sig meget og kommer i store stimer, man har derfor også bedre mulighed for at komme i nærheden af stimerne ved benyttelse af båd.

Makrelfiskeri fra Kyst eller mole

Der er forskellige måder at fiske makrel på fra kysten eller molen. Den mest almindelige måde er at bruge en stang med line og madding. Makrel vil bide på en bred vifte af lokkemidler som blink, agn, makrelforfang eller flåd.

Tips til makrelfiskeri:

Makrel er en fantastisk fisk for begyndere, der lige skal lære at fiske. Det er en forholdsvis lille fisk, men kan fanges i stort antal.

Der er mange teknikker, der kan bruges til at fange makrel, og det er vigtigt at kende den rigtige teknik til det rigtige tidspunkt på dagen. Nedenfor er nogle tips og tricks til makrelfiskeri:

– Brug en det rigtige lokkemiddel til den rigtige situation (blink, agn eller makrelforfang)

– Vælg det optimale tidspunkt for dit fiskeri (Makrel er som regel nemmere tidlig morgen eller sent aften)

– Medbring mulighed for nedkøling af din fangst (evt køleboks med is)

– Makreller kommer i stimer, finder du en makrel er der som regel også flere nær

– Det er som regel nemmere at fiske i fralandsvind

Tilberedning af makrel:

Makrel er en fisk der kan tilberedes på mange forskellige måder. Makrellen kan grilles, steges eller du kan lave røget makrel. Så der er et hav af muligheder for at tilbedere din makrel som du ønsker, for eksempelvis på grillen med lidt citronsaft og salt eller i en ovn med lidt olie og krydderier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *