Egentlig fik 75-årige Ellen Nielsen en varmevest bare sådan for hyggens skyld. Til at give en behagelig varme på årets kolde dage. Men vesten med indbyggede varmezoner gjorde det på kort tid også af med de smerter, der var dukket op i benene.

Ellen Nielsen er pensionist og holder af at gå lange ture. Tre gange om dagen bliver turene sammenlagt nemt til 8 kilometer i al slags vejr, men for et års tid siden fik hun problemer med benene.

”Det var nærmest som om, jeg fik stolpeben. De blev meget stive, gjorde ondt, og jeg måtte støtte mig til væggen for at komme op at stå. Da jeg fik min varmevest, havde jeg slet ikke forventet, at den skulle gøre noget for min krop foruden at holde mig dejlig varm. Men allerede efter et par dage, begyndte stivheden og smerterne i benene at forsvinde,” fortæller hun.

En varmevest fra Nordic Heat er designet i et let materiale, der er åndbart og fleksibelt. De ultratynde kulfibertråde, der er vævet ind i stoffet, varmes op af et lille batteri i lommen. Fra de tre varmezoner breder varmen sig til resten af kroppen.

”Det er ligesom om, at den varme, som vesten giver, får blodomløbet i gang og helt ud i de yderste led,” siger Ellen Nielsen, der havde vesten på som en fast makker hele vinteren, for hun turde ikke løbe risikoen, at stivheden i benene kom tilbage:

”Jeg vandrer meget i bakker og på sten, hvor man har brug for en god balance. Det dur ikke, hvis benene ikke er i orden.”

I løbet af sommeren kom vesten kun af og til i brug, men da kalenderen viste efterår, vendte smerterne så småt tilbage. Og så kom varmevesten på igen – hver dag.

”Jeg blev meget forbavset over, at sådan en varmevest kan have stå stor betydning for kroppen. Mine smerter forsvandt efter kort tid igen, og min oplevelse med vesten er, at den nærmest er en appelsin, der er dumpet ned i min turban. Tænk, hvis jeg ikke kunne komme ud at gå hver dag,” siger Ellen Nielsen.

En anden sidegevinst er efter hendes mening, at hun ikke behøver tage så mange lag tøj på, når hun skal ud. En tynd trøje indenunder og en let jakke udenpå er rigeligt. Først skruer hun helt op for varmen, indtil hun er godt i gang, og skruer herefter ned.

”Altså varmen og velbehaget i kroppen fortsætter i flere timer. Jeg kan varmt anbefale en varmevest til andre, der vil gøre noget godt for sig selv,” siger Ellen Nielsen, der netop også har givet sin bror en.

”Han spiller golf, og jeg er sikker på, han får glæde af en varmevest. Han slipper i hvert fald for at tage trøjer af og på, når han går sine runder på golfbanen.”

74-årige Erling Pedersen: Farvel til 30 års rygsmerter

En varmevest har gjort det af med de fleste rygsmerter for 74-årige Erling Pedersen. Siden han gik ud af skolen har han brugt det meste af sit arbejdsliv på at køre entreprenørmaskiner, og det har haft konsekvenser for ryggen, som har værket og gjort ondt i næsten 30 år.

”De første mange år var der jo ingen førerrum på de store maskiner. Man sad bare ude på det hårde sæde i al slags vejr, og de mange bump forplantede sig op gennem ryggen,” fortæller han.

I dag er han pensionist, men ud skal han alligevel hver dag. Ud i den 1400 kvadratmeter store have, som han holder af at arbejde i. Gennem de seneste mange år har Erling Pedersen med egne ord nærmest betalt en formue i kiropraktorregninger, og alligevel ofte stoppe med havearbejdet, før han var færdig, fordi rygsmerterne blev for store.

”Jeg har prøvet alt muligt – også en varmepude, men sådan én skal man jo blive siddende eller liggende på. Det har jeg ikke tid til,” siger Erling Pedersen.

Varmen på ryggen er noget af det, der hjælper på hans rygsmerter, og da han fik en varmevest i julegave for et par år siden, var det pludselig ham selv og ikke ryggen, der bestemte over dagens pauser.

Med en varmevest fra Nordic Heat er det muligt at tænde og slukke for varmen, der breder sig i tre forskellige zoner foran og bag på ryggen. Via et lille batteri i lommen varmes de fine kulfibertråde op, der er vævet ind i stoffet. Vesten er slidstærk og designet til at give stor bevægelsesfrihed, som aktive mennesker sætter pris på. Og så er den vandafvisende og ganske lun i sig selv.

”Jeg ved ikke, hvad den gør, men det virker. Jeg kan ikke forklare, hvordan den varmevest får smerterne til at forsvinde. Det påvirker hele kroppen på en god måde, så jeg har to batterier for altid at kunne tænde for varmen. Nu går jeg i øvrigt kun til kiropraktor, hvis jeg har lavet et dumt vrid med kroppen.

81-årige Allan Augsburg: Undertrøjen gør underværker

For 81-årige Allan Augsburg er en batteriopvarmet undertrøje en uundværlig del af vintergarderoben. Med den på kan han nu gå ture, som de kraftige smerter i hans ryg ellers har forhindret ham i gennem mange år.

Allan Augsburg har gennemgået en del rygoperationer efter den første i 1973, hvor han blev behandlet for diskusprolaps. De seneste år er smerterne dog taget til, og de forplanter sig ned i knæene. Så snart han rejser sig op, begynder problemerne. Men han har efterhånden fundet nogle tricks til at holde dem lidt på afstand.

”Jeg fandt ud af, at når jeg var i brusebad og lod bruserens varme stråle lande præcist der på det ømme sted på lænden – så var det dejligt.”

Men hvordan kunne han tage denne lindring med sig ud af badet? Efter lidt søgen fandt han frem til Nordic Heat, der har specialiseret sig i batteriopvarmet tøj, målrettet friluftsfolk og håndværkere. Men ifølge Allan Augsburg er tøjet ret genialt til smertelindring også. Tøjet, der blandt andet omfatter langt undertøj, veste, handsker og såler, er udviklet i et let, åndbart materiale og med indvævede kulfibertråde. Disse tråde varmes op af et lille batteri i lommen, der kan sørge for timevis af varme i tre forskellige niveauer.

”Jeg købte to undertrøjer med indbygget varme, og mine smerter blev dulmet ret så kraftigt med det samme. Smerterne går jo aldrig væk, men jeg kan stå i længere tid og gå længere distancer,” fortæller Allan Augsburg, der glæder sig over igen at kunne gå ture som tidligere med sin hustru.

”Når vi ellers ikke rejser ned til varmen, bruger jeg undertrøjen hver dag. Jeg har også anbefalet det her varmetøj til flere venner og bekendte, for der er altså mange ældre, der får ondt i lænden med alderen.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *